fredag den 31. januar 2014

DIY Hårelastik

En meget nem og hurtig DIY, man skal bare bruge noget elastik og perler, jeg har brugt træperler.
Sæt perlerne på elastikken og bind en knude, meget enkelt og nemt, og jeg synes faktisk at det ser rigtig fint ud, når elastikken er i håret.

TIP: Klip elastikken lidt længere end man lige tror, da knuden tager en del.


torsdag den 30. januar 2014

DIY EAMES elefant i papir

Før jul var jeg nede og besøge min søde veninde Lise, som havde været i gang med at kreere en EAMES elefant i papir. I kan kigge forbi hendes DIY her.
Jeg var så heldig at jeg gerne måtte lave en kopi af hendes skabelon, men ellers kan skabelonen hentes her.
Jeg kunne altså godt tænke mig, at prøve at lave den i noget tykkere karton, plastik eller træfinér. Må jeg eksperimentere med en dag.




mandag den 27. januar 2014

Snegletape

Jeg har lige som mange andre her i blogland, været i gang med snegletape. Min svigerfar har købt det til mig i Bauhaus. Mit første projekt har været at sætte et bånd af tapen på et bloklys. I weekenden blev de brugt som dekoration på fødselsdagsbordet.



I aften pynter et af bloklysene på en af mine gaver, nemlig et HAY kaleido fad.

tirsdag den 21. januar 2014

Til væggen

Der dukker hele tiden nye, fine og meget billige billeder op i diverse butikker. Nedenunder ses der billeder fra Netto, Søstrene Grene og Jysk til omkring 20 kr stykket inkl. rammer.

#1 Postkort af en bader, købt i sommer, men har for nyligt set det i søstrene grene igen, ca 20 kr og ikke inkl. ramme. Rammen er fra Jysk til 15 kr. Billedet "Always kiss me goodnight" er fra Jysk og kostede 12 kr med ramme.

#2 Billedet af fjeren købte jeg for et par uger siden i Netto til omkring 20 kr og synstavlen er fra søstrene grene, prisen for dette var også omkring 20 kr.

#3 Lige nu er billederne i soveværelset på hylden bag vores seng. Jeg er ikke tilfreds med vores soveværelse i tiden, men det må der gøres noget ved, når der er lidt mere overskud, men har allerede nogle løsninger og  ideer på tegnebrættet til hvordan jeg gerne vil have det:-)

mandag den 13. januar 2014

Kalenderpakker 2013

Jeg havde lavet pakkekalender til mine to søstre og min svigerinde. Jeg havde besluttet, at budgettet var omkring 100 kr pr person. Det lille budget betød også at jeg måtte tænke kreativ, omkring hvad gaverne skulle indeholde, men jo bare en udfordring som jeg nyder. Jeg var gået igang i meget god tid, så jeg kunne finde gode ting, dette betød også at primært ikke var juleting. Pakkerne var en blanding af egne kreationer, loppefund og små ting fra søstrene grene, ikea og andre steder.

I pakkerne var der, fra søstrene grene var der 2 forskellige masking tape til omkring 7 kr, postkort til ca 3 kr, en notesbog til 5 kr og neonklistermærker, fra Ikea var der ting fra deres papershop, såsom "til og fra"- mærker, klistermærker, fra bilka havde jeg købt den fake lyngby vase til 15 kr og kobber kæmpeclips fra Architegn. Af mine egne kreationer var der, ophæng som dem, dem og dem, "til og fra"- mærker som dem, blomster som dem, marmor smørebræt og et krus med porcelænsmaling. Af loppefund var der en ansigtspotte, et lyngbyæskebæger, og små ting, der ikke var ens i alle pakkekalenderne.

Mellem jul og nytår var jeg lige forbi min ene søster og der var julepynten pillet ned, men det var dejligt at se at flere af gaverne var fremme.





søndag den 12. januar 2014

Bananpandekager

Her til eftermiddag lavede jeg en af de sundere snacks, nemlig bananpandekager med frugt og vaniljecreme lavet på skyr.


Der blev ca. 15 små pandekager af portionen.

Ingredienser: 
2 modne bananer
2 dl skummetmælk
Ca en håndfuld Havregryn
Et æg

Jeg blendede bananer og mælk, til en ensartet masse, derefter blendede jeg ægget i, og rørte havregrynen i. 
Stegte tre små pandekager af gangen på panden.

Vaniljecremen lavede jeg af skyr, vaniljesukker og lidt sødemiddel, smagte bare cremen til løbende. 

Det smagte rigtig lækkert, bananpandekagerne vil være perfekt til brunch, mellemmåltid eller når man er lækkersulten.

God søndag derude:-)


lørdag den 11. januar 2014

BERLIN

Min kæreste og jeg valgte i år (eller jo faktisk sidste år, men det lyder lidt forkert) at rejse væk henover nytår. Så vi drog til Berlin den 29. december og kom hjem igen den 2. januar. Vi havde en skøn tur hvor vi så en masse, drak kaffe, spiste god mad, shoppede, slappede af og gik en helt masse.

Den 30. december var den eneste hverdag der var mens vi var dernede, så vi eller mest jeg besluttede at den dag skulle vi se butikker og shoppe.
Vi boede i Friedrichshain og tog U-bahnen ind til Alexanderplatz, derefter kørte vi ind til Friedrichsstrasse, som er en shoppegade med eksklusive butikker. Checkpoint charlie ligger også på Friedrichsstrasse, så en god kombination af butikker og historie.
Senere tog vi U-bahnen til KaDeWe, som et er kæmpe shopping center i 6 etager, der var tøj, interiør, dufte, tasker, elektronik og så var der en helt etage der var en delikatesse afdeling, der var så mange mennesker der handlede ind til nytår og der var så mange lækre ting at kigge på.







Lige et lille TIP, Birksenstock er et tysk mærke og deres sandaler er væsentlig billigere der nede. På Friedrichsstrasse ligger der en Birkenstock butik.





På Alexanderplatz kan man se verdensuret, en masse shoppingcentre og TV-tårnet. Den 31. december havde vi snakket om at vi ville se om køen var lige så ekstrem som dagen før ved TV-tårnet. Vi havde læst at de åbnede kl 9 og vi var der ca kl 9, der var kun 5-10 stykker i kø, vi stod i køen lidt og der blev ikke åbnet, vi fandt så ud af at de først åbnede kl 10, men nu var der gået 20 min, og køen begyndte at blive længere. Vi blev enige om at hvis vi skulle der op var det nu. Heldigvis var der en StarBucks lige ved siden af og jeg hentede noget kaffe vi kunne varme os på mens vi ventede. 10 min i 10 var køen så lang som på billedet ovenover. Vi kom med op i tårnet som den først gruppe og hvor var det bare virkelig smukt på sådan en solskinsdag.

Nytårsaften var vi inde ved Brandenburger Tor, der er et arrangement som hedder Silvester party, hvor det kun er professionelle fyrværkere der må skyde noget af. Da vi kom ved 22-tiden, var alle indegange lukket pga. at der var for mange mennesker derinde (hvilket vil sige omkring 1.000.000 mennesker). Der var en masse mennesker der havde samlet sig på vejen op til Brandenburger Tor, og vi satsede på at det var fordi vi kunne se noget af fyrværkeriet inde på pladsen og det kunne vi. Det var så smukt og helt vildt.

Den 1. januar gik vi en med east side gallery, som er et længst stykke bevaret mur.



Noget der er meget af i Berlin er gadekunst og rigtig meget af det er flot, sjovt og inspirerende.




En gade kunstner der er i gang med at lave et værk ved TV-tårnet. Det var virkelig flot og læg mærke til at det er tegnet med kul og kridt, og ikke maling som ikke kan vaskes væk.


Den sidste lidt sjove ting i Berlin er at alle træer i Berlin har et nummer og hvis man vælter et træ, skal det erstattes med et træ i samme størrelse.




torsdag den 9. januar 2014

2014

Så er man lige som i gang med 2014, og det går jo egentlig bare derud af som det plejer. Jo ældre jeg bliver, jo hurtigere synes jeg altså bare dagene, ugerne og månederne går. Men det siges jo, at det et tegn på at man har det godt.

Jeg synes, at det tydeligt ses rundt i blogland, at det er ret så moderne at have sig en grafisk kalender. Jeg er rigtig vild med kalenderen fra Hay og den fra playtype, jeg havde sådan set også besluttet at jeg måtte da eje en af dem. Men før jeg så af det og før jeg havde fået en købt, dukkede der en gratis kalender op ved WeekdayCarnival, så fin, grafisk og GRATIS, så jeg skyndte mig at printe den ud.

Du kan printe kalenderen her.

Udover denne fine kalender, er der de seneste dage dukket flere gratis kalendere op, se mere her.




Jeg beklager den dårlige kvalitet af billederne, men det er som om solen ikke har været fremme i dag.